Visos naujienos

2016 m. Merko Ehitus pardavimų pajamos siekė 252 milijonus Eurų

Merko Ehitus“ paskelbė, kad 2016 m. pajamos siekia 252 mln. EUR, t. y. liko tokios pačios kaip praeitais metais; grynasis pelnas siekė 6.1 mln. EUR. Grupė tęsia ilgalaikės daugiabučių namų strategijos įgyvendinimą investuodama iš viso 73 mln. EUR į gyvenamųjų namų plėtrą. Bendrovės valdyba siūlo išmokėti 119 % nepaskirstytojo pelno, t. y. po 0,41 EUR už akciją, kaip dividendus akcininkams.
„Mums buvo sunkūs metai. Nepaisant aktyvios gyvenamųjų namų statybos Baltijos šalių sostinėse, panašu, kad visa statybos rinka neaugo. Keletą metų valstybės investicijos į infrastruktūros objektus nedidėjo. Mūsų infrastruktūros statybos apimtys neatitinka mūsų lūkesčių 2016 metams. Dabartinėje rinkoje siūlomos kainos yra per žemos, kad padengtų išlaidas ir apskritai neskatina civilinės inžinerijos projektų statybos apimčių augimo statybos rinkoje. Gyvenamųjų zonų plėtros ir privataus sektoriaus užsakymų augimas leido išlaikyti pajamas praeitų metų lygyje, tačiau nesame patenkinti statybos paslaugų segmento pelningumu,“ – teigė Andres Trink, AS „Merko Ehitus“ valdybos pirmininkas. „Kainų konkurencija pastatų statybos pirkimuose yra labai arši, mažina maržas ir verčia tiek pagrindinius rangovus, tiek perkančiąsias organizacijas prisiimti didelę riziką. Efektyvumas ir su sutartimis susijusių rizikų valdymas tampa vis svarbesnis. 2016 m. grupės rezultatams įtakos turėjo ir vėlavimas pradėti kelių didelių objektų statybos darbus. Galėjome tik aktyviai tęsti šių projektų darbus metų pabaigoje.“
„Dedame pastangas tam, kad išlaikytumėme šią pirmaujančią poziciją Estijoje generalinės rangos ir butų plėtros srityse ir matome galimybes padidinti pelną didindami vidinį našumą. Taip pat toliau stengsimės įgyvendinti mūsų augimo strategiją už Estijos ribų; nors šiuo metu beveik trečdalis mūsų veiklos yra vykdoma užsienyje, sutelkėme dėmesį į 50 proc. tikslą. Nors 2016 m. Latvijos ir Lietuvos rinkoje paskelbtos pajamos iš statybos paslaugų šiek tiek sumažėjo palyginus su ankstesniu laikotarpiu, dėl kelių didelių projektų užbaigimo 2015 m. pabaigoje palaipsniui padidinome savo apimtis ir pagerinome savo poziciją šių šalių pagrindinėse rangos rinkose. Latvijoje išlikome konkurencingi daugumoje privataus ir viešojo sektoriaus pirkimuose. Lietuvoje užimame didžiausią rinkos dalį pagal tarptautinius užsakymus ir planuojame aktyviai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose. Norvegijoje mūsų ilgalaikis tikslas yra didinti didelių statybos projektų apimtis ir kaip vietos rinkoje veikianti bendrovė įgyti klientų pasitikėjimą,“ – tvirtino Trink.
2016 m. grupės paskelbtos pajamos siekė 252.0 mln. EUR, grynasis pelnas – 6,1 mln. EUR, o pelnas prieš įtraukiant mokesčių sąnaudas – 7,3 mln. EUR. 2016 m. IV ketv. pajamos siekė 78,6 mln. EUR, grynasis pelnas – 1,4 mln. EUR, o pelnas prieš įtraukiant mokesčių sąnaudas – 1,6 mln. EUR. 2016 m. grupė pasirašė naujų statybos sutarčių, kurių bendra vertė siekia 202,4 mln. EUR, įskaitant 61,9 mln. EUR IV ketv. Nuo 2016 m. gruodžio 31 d. grupės garantuotų užsakymų portfelis siekė 269,6 mln. EUR. Pagrindiniai objektai, kurie dar yra statomi IV ketv., apima T1 prekybos centrą, Maakri Quarter, „Telia“ buveinę WoHo Quarter ir Talino oro uosto tramvajų Taline, keleivių terminalą Rygos tarptautiniame oro uoste Rygoje ir Kauno/Algirdo g. gyvenamųjų ir biuro pastatų kompleksą Vilniuje.
Daugiau informacijos apie tai rasite paspaudę čia.